Ważna informacja

Jak najlepiej transportować, przechowywać i podawać nasze słodkości.

Jesteśmy niezmiernie wdzięczni, że wybraliście Państwo naszą cukiernię. Poniżej znajduje się krótki przewodnik o tym, jak najlepiej transportować, przechowywać i podawać nasze wyroby.

Wysyłka kurierem

Dostawa naszych wyrobów odbywa się zawsze z przestrzeganiem wszelkich zasad ostrożności. Samochód dostawczy wyposażony jest w chłodnię, a więc wszystkie wyroby znajdują się w odpowiedniej temperaturze na całym etapie dostawy.

Okres ważności i przechowywanie

* Przy przechowywaniu tortu w lodówce w odpowiedniej temperaturze (3-5 'C) – do 3 dni. Tak krótki okres ważności naszych wyrobów wynika z naturalnych składników użytych do produkcji oraz braku stabilizatorów i konserwantów.

* Świeże owoce na torcie należy spożyć w ciągu 1 dnia.

* Używamy tylko sprawdzonych wysokiej jakości barwników wegańskich i bezglutenowych.

* Kolory kremów barwionych mogą różnić się intensywnością (patrz w/w punkt).

Niedopuszczalne jest:

* Przechowywanie ciast przez dłuższy czas w temperaturze 15 C i wyższej (ponad 1 godzinę).

* Przechowywanie ciast na zewnątrz, zimą i latem, w tym w cieniu latem.

* Przechowywanie ciast w samochodzie, szczególnie latem w gorące słoneczne dni.

* Zamrażanie tortów - po rozmrożeniu na produkcie może wystąpić kondensat, co spowoduje dodatkową wilgoć oraz negatywnie wpłynie na wygląd w tym dekorację tortu. Jeśli zamówiłeś tort w przeddzień uroczystości, koniecznie przechowuj go w lodówce oraz upewnij się, że nie ma w niej produktów, zapach których może wchłonąć tort w ciągu nocy (kiełbasy, czosnek, sałatki, zupy, dania główne). Nie odpowiadamy za własny transport i przechowywanie tortów!

Podanie

Przed podaniem dobrze schłodzony tort proponujemy wyjąć z lodówki na 10-15 min i pozostawić w temperaturze pokojowej dla uzyskania najlepszego smaku.

WAŻNE! Niektóre torty mogą zawierać elementy nie jadalne. Poinformujemy cię o tym. Wysokie oraz piętrowe torty mogą mieć wewnątrz drewnianą oś, aby utrzymać pozycję pionową wyrobu. Wielopoziomowe torty mogą również zawierać tekturowe/drewniane podkłady między warstwami.

KROJENIE. Jeśli na torcie znajduje się objętościowa dekoracja, ostrożnie usuń ją przed krojeniem. Niektóre figurki oraz elementy dekoracji mogą mieć w środku drewniany szpikulec. Figury wolumetryczne mogą również zawierać drewniane lub druciane ramy.

Propozycja krojenia tortu: przygotuj szklankę z gorącą wodą - zanurz nóż na kilka sekund w gorącej wodzie – wyjmując wytrzyj go na sucho papierowym ręcznikiem - ukrój kawałek tortu. Powtarzaj czynność po każdym ukrojonym kawałku. Dany sposób krojenia tortu pozwoli uzyskać schludne i równe kawałki. Podczas przenoszenia ciasta na talerz wygodniej jest pomóc sobie płaską szpatułką lub drugim nożem.

Wegańskie torty bezglutenowe różnią się konsystencja od standardowych tortów na bazie mąki pszennej - biszkopty bezglutenowe wychodzą bardziej kruchsze i mniej pulchne. Struktura tortu bezglutenowego może być bardziej łamliwa, co nie stanowi wady produktu

* Żeby tort był tak samo smaczny następnego dnia przechowuj go w lodówce najlepiej w szczelnie zamkniętym pojemniku.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl