Tort Wegański Szpinak-Malina-Pistacja
Opis
W środku aromatyczny biszkopt szpinakowy przekładany pysznym wegańskim kremem śmietankowym, nadzienie krem malinowy, warstwa ganache pistacja oraz konfitura malinowa, otoczka tortu krem orzechowy-matcha, dekoracja świeże owoce.
Skład: mąka orkiszowa*, mleczko kokosowe, orzechy nerkowca, napój sojowo-ryżowy*, szpinak, olej słonecznikowy, olej kokosowy e.v., cukier trzcinowy nieraf.*, aquafaba*, puree malina, margaryna vegan bio, syrop z agawy, woda filtrowana, pasta z prażonych pistacji, inulina z cykorii, masło kakaowe rafin., maltitol, olej kokosowy rafin., oligofruktoza, cukier panela, sok z cytryny, ocet jabłkowy, mielone siemię lniane*, soda, proszek d.p., matcha superfood, lecytyna sojowa, pektyna, sól morska.
Opcja BG (bez glutenu) – mąka ryżowa.
Opcja BC (bez cukru) – ksylitol, cukier kokosowy (do biszkoptu).
Prosimy o pozostawienie informacji w polu UWAGI:
- W przypadku opcji BC – jaki zamiennik cukru wybierasz: ksylitol lub cukier kokosowy.
Produkcja Vegan Cake to wegańskie słodkości na zamówienie, odpowiednie dla osób dbających o swoje zdrowie oraz tych, którzy zdecydowali się ograniczyć m.in. ilość glutenu i cukru w żywności. Nasza cukiernia nie zapewnia całkowitego wyeliminowania glutenu podczas produkcji wyrobów bezglutenowych, ponieważ pracujemy na różnych rodzajach mąk. Dlatego nasze produkty mogą być nie odpowiednie dla osób z celiakią.