Tort Wegański Magiczny Las
Opis
Torty o wadze 1 kg będę składać się z trzech warstw biszkoptu, cztery warstwy dotyczą tortów od 1,5 kg i więcej.
W środku aromatyczny biszkopt szpinakowy przekładany pysznym wegańskim kremem śmietankowym, nadzienie krem malinowy, warstwa ganache pistacja oraz konfitura malinowa, otoczka tortu krem orzechowy-matcha, dekoracja świeże owoce.
Skład: mąka orkiszowa*, napój sojowo-ryżowy*, szpinak, orzechy nerkowca, mleczko kokosowe, olej słonecznikowy, olej kokosowy e.v., pasta kokosowa, śmietanka kokosowa, cukier trzcinowy nieraf.*, woda filtrowana, aquafaba*, syrop z agawy, puree malina, puree ananas, masło kakaowe rafin., olej kokosowy rafin., oligofruktoza, cukier panela, inulina z cykorii, maltitol, sok z cytryny, ocet jabłkowy*, mielone siemię lniane*, soda, proszek d.p., pektyna, lecytyna sojowa, sól morska.
Opcja BG (bez glutenu) – mąka ryżowa.
Opcja BC (bez cukru) – ksylitol, cukier kokosowy (do biszkoptu i kremu).
UWAGA! Cukier kokosowy zmienia odcień produktu na brązowy, więc w przypadku wyboru tej opcji biszkopt szpinakowy nie będzie miał jasno zielonej barwy.
Prosimy o pozostawienie informacji w polu UWAGI:
- W przypadku opcji BC – jaki zamiennik cukru wybierasz: ksylitol lub cukier kokosowy.
Produkcja Vegan Cake to wegańskie słodkości na zamówienie, odpowiednie dla osób dbających o swoje zdrowie oraz tych, którzy zdecydowali się ograniczyć m.in. ilość glutenu i cukru w żywności. Nasza cukiernia nie zapewnia całkowitego wyeliminowania glutenu podczas produkcji wyrobów bezglutenowych, ponieważ pracujemy na różnych rodzajach mąk. Dlatego nasze produkty mogą być nie odpowiednie dla osób z celiakią.