Tort Wegański Czekolada-Karmel
Opis
Tort czekoladowy
Wegański tort Czekolada-Karmel to harmonijne połączenie lekkiego karmelowego biszkoptu, wyrazistego czekoladowego kremu i słodkiego karmelu kokoswego, które rozpływa się w ustach. Do dekoracji tortu czekolada-karmel użyliśmy delikatnej polewy czekoladowej i karmelowych kuleczek z popcornu, które nadają mu nie tylko estetycznego wyglądu, ale także dodatkowej warstwy smakowej.
Wegański tort czekoladowo-karmelowy to idealny wybór dla miłośników czekoladowych i karmelowych deserów, którzy pragną cieszyć się smakiem, jednocześnie przestrzegając diety roślinnej. Jest to doskonały deser na różne okazje, od urodzin i imprez po romantyczne kolacje.
Personalizowany tort na zamówienie z cukierni w Warszawie. Udostępniamy Klientom naszej cukierni wiele opcji personalizacji zamówionego tortu czekoladowego. Do wyboru są różne toppery, idealnie nadające się na okazje takie jak urodziny, rocznice związku czy chrzciny. Mamy także możliwość wykonania cyfry lub imienia z czekolady. Ciasto może być też pozbawione cukru, glutenu, soi (jednego albo wszystkich tych składników,
zależnie od potrzeb konkretnej osoby). Zamiast nich użyte zostaną zamienniki, przykładowo mąka ryżowa, ksylitol, mleczko kokosowe. Nasz wypiek jest całkowicie wegański, dzięki czemu nadaje się dla każdego, kto ze względów osobistych bądź zdrowotnych zrezygnował ze spożywania produktów odzwierzęcych.
Skład: mąka orkiszowa*, orzechy nerkowca, mleczko kokosowe, napój sojowo-ryżowy*, olej słonecznikowy, olej kokosowy e.v., woda filtrowana, cukier trzcinowy nieraf., cukier kokosowy, napój kokosowy w proszku bio, aquafaba*, masełko vegan bio (olej rzepakowy*, olej kokosowy*, olej shea*, masa MIGDAŁOWA*, emulgator: lecytyna słonecznikowa, sok z marchwii*, aromat naturalny - *certyfikowane ekologiczne surowce), syrop z agawy, mielone siemię lniane*, budyń śmietankowy vegan bg (skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, barwnik: ryboflawina), ocet jabłkowy*, sok z cytryny, soda, proszek d.p., sól morska.
Opcja BG (bez glutenu) – mąka ryżowa.
Opcja BC (bez cukru) – ksylitol, cukier kokosowy (do biszkoptu i kremu)
Opcja BS (bez soi) - mleczko kokosowe.
Ważna informacja dla alergików:
Nasza cukiernia nie zapewnia całkowitego wyeliminowania glutenu podczas produkcji wyrobów bezglutenowych, dlatego nasze produkty mogą być nie odpowiednie dla osób z celiakią.
Nasze wyroby mogą zawierać śladowe ilości innych alergenów (orzechy, soja, gluten, sezam), dlatego przed złożeniem zamówienia np. na tort dla alergika, prosimy o uważne dopytywanie możliwości wystąpienia alergenów w wyrobie. W przeciwnym razie nie ponosimy odpowiedzialności za możliwe powstałe sytuacje.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące składników naszych tortów lub potrzebujesz szczegółowych informacji o możliwych alergenach, prosimy o kontakt z naszym zespołem. Z chęcią udzielimy wszelkich niezbędnych informacji.
Wybierając opcję dostawy zamówienia kurierem, w celu ułatwienia dotarcia kuriera do Ciebie - zostaw w polu Uwagi (2 krok) do zamówienia pomocne wskazówki - np. nr piętra, klatka, nazwa firmy, inne.
Uwaga! Mogą Państwo zgłosić swoje preferencje np. co do sposobu umieszczenia napisu na torcie, lecz zostawiamy za sobą prawo udekorowania tortu zgodnie z naszą wizją cukierniczo-artystyczną, według możliwości technicznych produktu, a także kwestii organizacyjnych.
Zobacz także: tort na 18 urodziny