Wydawać by się mogło, że niewiele, bo przecież złożenie, tynkowanie i wykończenie tortu nie zajmuje dużo czasu. Przybliżymy Wam dzisiaj nieco, jak wygląda proces powstawania tortu od Vegan Cake.
Pierwszym etapem jest wypieczenie biszkoptu. Całkowity czas na wyrobienie ciasta do momentu wystygnięcia biszkoptu gotowego do dalszego procesu powstawania tortu to 4 h.
Kolejnym etapem jest przygotowanie składowych tortu: konfitury, kremy, dodatkowe elementy dekoracji. A więc nie pracujemy na gotowych półproduktach, wszystkie konfitury i dodatki do dekoracji tortów powstają w naszej pracowni. Kremy do rożnych rodzajów tortów zajmują więcej czasu na przygotowanie, bo nawet 6-10 h.
Następnie tort jest składany, i to jest najszybszy etap całego procesu. Dalej tort wędruje do lodówki do stabilizacji min na 6 h.
Następnego dnia nakładamy warstwę wykończeniową kremu oraz dekorujemy nasz tort.
W najszybszej wersji na realizację tortu potrzebujemy minimum 1 dnia, pod warunkiem potwierdzenia zamówienia w pierwszej połowie dnia oraz od obłożenia pracą naszej pracowni.
Często dostajemy od Was zapytania z prośbą o realizację tortu z dnia na dzień, co jest praktycznie niemożliwe, szczególnie w sytuacji, gdy nie mamy przygotowanego zapasu półproduktów. A bardzo nie lubimy Wam odmawiać. Dlatego jeśli wiecie, że zbliża się okazja, na którą będziecie potrzebować tort, radzimy dokonywać rezerwacji terminu jak najwcześniej. Dzięki temu uda nam się wszystko zorganizować zgodnie z Waszymi oczekiwaniami, a Wy będziecie mieć gwarancję, że zamówienie zostanie zrealizowane na czas.
Zespół Vegan Cake